Asociația creștină
``Hristic``

Misiunea „Hristic” și-a propus să ducă Evanghelia atât adulților cât și copiilor, atât bogaților cât și săracilor, din România și Diaspora. O viață trăită pentru alții este o viață care merită trăită. Și pentru fiecare dintre noi, exemplul Domnului Isus Hristos este un model viu de dragoste și dedicare.
Înființat în 2004, grupul „Hristic” dorește să implinească Cuvântului lui Dumnezeu, arătând dragostea lui Hristos și sprijin oriunde este nevoie. Scopul grupului este în primul rând misiunea, propovăduirea Evangheliei Mântuitorului celor care nu au auzit-o încă, dar și ajutorarea celor în nevoi și susținerea financiară a unor proiecte din România.

Cum a început totul – Istoric

Misiunea „Hristic” Misiunea „Hristic” a luat ființă în anul 2004. Ideea de a face mai multe pentru Împărăția lui Dumnezeu, s-a concretizat în această misiune, la initiativa liderului ei, Dorel Pantea. Impreuna cu un grup de tineri romani din Spania, au inceput anual sa interprinda calatorii de misiune si evanghelizare in zonele mai putin vizitate din Romania.

Treptat, misiunea a evoluat, astfel s-a pus bazele legale ale Asociatiei „Hristic”. De atunci, lucrarea asociatiei s-a dezvoltat, tot mai multi oameni cu inima participand atat in tara, cat si in strainatate, la campaniile de evanghelizare, concertele de muzica crestina si actiunile sociale realizate.

Ce ne propunem să facem – Viziune

Pornind de la mandatul Marii Trimiteri, Asociatia „Hristic”, isi propune ca in urmatorii ani sa atinga cu Evanghelia cat mai multe localitati ne-evanghelizate din tara, cat si din strainatate, in zonele locuite de romani.

De asemenea, Asociatia isi propune, pe langa Evanghelie, sa puna in mana celor nevoiasi si painea cea de toate zilele. Pentru implinirea acestei viziuni, Asociatia „Hristic” se implica activ in:

– Campanii de evanghelizare anuale
– Concerte de muzica crestina
– Elaborarea unor proiecte de sustinere financiara a familiilor nevoiase, a copiilor si batranilor fara adapost, a unor nevoi urgente (ajutor pentru sinistrati, ajutor pentru familiile aflate in deficit financiar grav, etc.)
– Campanii de evanghelizare pentru copii

Care este datoria noastră – Misiune

Evanghelizarea reprezintă principala misiune a Asociației „Hristic”. An de an sunt organizate campanii de Evanghelizare care cuprind numeroase activități creștine în orașele și satele din România care au nevoie de vestea buna a Evangheliei.

Până la marginile pământului a devenit un principiu la care Asociația s-a aliniat. Venezuela, triburile de canibali, a devenit locul spre care Dumnezeu a călăuzit pe membrii Asociației să se implice, prin suport material și spiritual.