Asociația creștină
``Hristic``

Misiunea „Hristic” și-a propus să ducă Evanghelia atât adulților cât și copiilor, atât bogaților cât și săracilor, din România și Diaspora. O viață trăită pentru alții este o viață care merită trăită. Și pentru fiecare dintre noi, exemplul Domnului Isus Hristos este un model viu de dragoste și dedicare.
Înființat în 2004, grupul „Hristic” dorește să împlinească Cuvântul lui Dumnezeu, arătând dragostea lui Hristos și sprijin oriunde este nevoie. Scopul grupului este în primul rând misiunea, propovăduirea Evangheliei Mântuitorului celor care nu au auzit-o încă, dar și ajutorarea celor în nevoi și susținerea financiară a unor proiecte din România.

Cum a început totul – Istoric

Misiunea „Hristic” Misiunea „Hristic” a luat ființă în anul 2004. Ideea de a face mai multe pentru Împărăția lui Dumnezeu, s-a concretizat în această misiune, la inițiativa liderului ei, Dorel Pantea. Împreună cu un grup de tineri români din Spania, au început anual să interprindă călătorii de misiune și evanghelizare în zonele mai puțin vizitate din România.

Treptat, misiunea a evoluat, astfel s-a pus bazele legale ale Asociației „Hristic”. De atunci, lucrarea asociației s-a dezvoltat, tot mai mulți oameni cu inimă participând atât în țară, cât și în străinătate, la campaniile de evanghelizare, concertele de muzică creștină și acțiunile sociale realizate.

Ce ne propunem să facem – Viziune

Pornind de la mandatul Marii Trimiteri, Asociația „Hristic”, își propune ca în următorii ani să atingă cu Evanghelia cât mai multe localități neevanghelizate din țară, cât și din străinătate, în zonele locuite de români.

De asemenea, Asociația își propune, pe lângă Evanghelie, să pună în mâna celor nevoiași și pâinea cea de toate zilele. Pentru împlinirea acestei viziuni, Asociația „Hristic” se implică activ în:

– Campanii de evanghelizare anuale
– Concerte de muzică creștină
– Elaborarea unor proiecte de susținere financiară a familiilor nevoiașe, a copiilor și bătrânilor fără adăpost, a unor nevoi urgente (ajutor pentru sinistrați, ajutor pentru familiile aflate în deficit financiar grav, etc.)
– Campanii de evanghelizare pentru copii

Care este datoria noastră – Misiune

Evanghelizarea reprezintă principala misiune a Asociației „Hristic”. An de an sunt organizate campanii de Evanghelizare care cuprind numeroase activități creștine în orașele și satele din România care au nevoie de vestea bună a Evangheliei.

Până la marginile pământului a devenit un principiu la care Asociația s-a aliniat. Venezuela, triburile de canibali, a devenit locul spre care Dumnezeu i-a călăuzit pe membrii Asociației să se implice, prin suport material și spiritual.